top of page

Andliga karameller - frågor och svarI detta inlägg blir det "andliga karameller" med olika frågor och svar.


Hur blir man ett medium där man förmedlar ande-kontakt?


Lyssna gärna på veckans avsnitt av Mediumpodden som kom ut idag 18 juli 2022 där jag samtalar med Camilla Elfving (podd med Vivi Linde och Camilla Elfving) om hur det är att vara advokat och samtidigt träna till att bli medium. Spännande för er som har ett "vanligt jobb" och vill kunna utveckla mediumskapet samtidigt.


För mig var det nytt att man faktiskt kunde träna sitt mediumskap med olika tekniker. Jag tänkte att antingen har man det eller inte typ. Jag har haft sanndrömmar, drömt om att någon ska gå bort och även ute-ur-kroppen upplevelser. Tidigt fick jag kontakt med mitt högre jag och mina guider (eller hur man nu vill kalla det). Jag lärde mig sedan bättre tekniker om att kanalisera under 2017 och 2018. Men ande-kontakten kom ofta in lite hipp som happ och jag fattade inte hur jag skulle utveckla det eller hur man skulle sätta sina egna "regler" för hur man själv vill ha kontakten med andar dvs avlidna nära och kära på andra sidan. Jag började en medium-utbildning för Camilla Elfving i oktober förra året (2022) just för att jag ville känna mig trygg och lära mig fort. Varför? Därför att jag menar att om vi människor endast använder cirka 7% eller vad det nu är av hjärnan och andra delar av hjärnan pockar på, varför skulle jag inte vilja utveckla en större del av hjärnan då? Om 20 år kommer detta att vara ännu vanligare och inte lika märkligt för vissa människor. Plus jag känner mig kallad och att detta är det mest naturliga jag kan göra att vara en del av universum där healing uppstår hos den som verkligen har velat höra från en nära och kära på andra sidan.


Varför känner, hör eller ser vissa ingenting av andevärlden?


Vi har ett fritt val i denna människokropp att utveckla vad vi känner för i detta liv. Somliga vill bli erkända violinister och andra vill arbeta som läkare. Även vi som vet att vi har möjligheten att bli medium kan välja att stänga av den delen av hjärnan. Det har jag gjort i 49 år mer eller mindre. Dock kan jag inte rekommendera att helt stänga ner detta om man nu samtidigt har en stark dragning till detta. Det ligger liksom och gnager i en. När jag sedan beslutade, för det var mitt val, att våga öppna upp kraften igen så var det som att äntligen komma hem och leva med hela mitt jag. Jag gillar juridik och jag gillar att på ett kontrollerat och tryggt vis ha kontakt med andevärlden för att kunna hjälpa andra. Så är det och det hymlar jag inte med längre. Tack och lov.


Det är också kanske inte ens meningen att försöka lära någon som absolut inte kan känna in andevärlden och egentligen är mycket skeptisk om vad mediumskap är. Om någon är färgblind så kan vi berätta hur mycket vi vill om hur det är att se färgerna men den som är färgblind kommer inte att se färgerna utan bara kanske förstå teorin bakom det. Det innebär inte att färgerna inte finns utan bara att den som är färgblind inte kan se färgerna. Samma gäller ungefär för någon som absolut aldrig i hela sitt liv har upplevt något medialt som samtidigt försöker säga att "det inte finns". Det blir liksom lite konstigt då eftersom vi som har upplevt det vet att det finns. Därför känner jag inget behov alls att "omvända" folk eller "övertala" andra om att mediumskapet är på riktigt. Vi har helt olika genetiska, spirituella uppsättningar och mål med våra liv och alla har rätt liksom.


Vilka sittningar med ande-kontakt har fungerat bra respektive sämre för dig?


Jag fick en otrolig skjuts av alla kurser jag gick och den träning jag fick under kurserna. Min plan var att ha många sittningar, så kallade one-to-one, privatsittningar så att jag fort skulle lära mig hur jag använder mina sinnen för att förmedla budskap från andevärlden. Jag går också mediumubildningen där målet är ett få ett diplom när handledaren anser att jag är redo. Sedan oktober har det gått riktigt bra med nya fina "regler" som jag har kunnat förhålla mig till. Jag har känt mig starkt clairvoyant där exempelvis om en nära och kära på andra sidan ställde sig på vänster sida så visste jag direkt att då är det någon på sittarens pappas sida. (Det kan vara tvärtom för andra medium). Dock var jag rädd för att känna in hur andarna hade gått bort dvs vilken sjukdom de gick bort i. Så när det gällde att vara clairsentient så slog jag det ifrån mig och bad dem istället visa vilken kroppsdel de hade besvär med så att jag kunde förmedla hur de gick bort. Nu har detta slagit om helt och jag måste erkänna att jag är förvirrad. Här har min handledare förklarat att efter ett tag så utvecklas andra sinnen och då behöver man vara flexibel och lära sig det nya som kommer. Jo, jo, nu är ingenting sig likt och mina "regler" har blivit förlegade. Positivt är att jag nu får känna i kroppen om de exempelvis hade svårt att andas och var i kroppen man hade en sjukdom som kanske spred sig. Istället för att "visa mig" med bilder, känner jag alltså av sjukdomen ibland. Förut var jag livrädd för detta men nu är det hjälpsamt och känslan sitter i en pytteliten stund bara. Så exempelvis lungcancer har visat sig som att jag fick svårt att andas och att jag kände och bara visste (clairknowing) att det var cancer och ungefär vart den satt. Ok, det är ju fint men sedan, förstår ni, så kan de ställa sig huller och buller och hur ska jag då veta om det är på mammas eller pappas sida? Juristmediet här gillar ju regler!


Personligheten visar sig visserligen och jag känner ofta in vilken generation det är men fortfarande vill jag ställa in detta så att det blir tydligare. Nu vet jag faktiskt inte vad som händer i nästa sittning. Dessutom, så vill min "healing-sida/guide" in och jobba och då blir det ofta kanaliserade vägledda meditationer för att komma åt något som behöver öppnas upp eller som sittaren vill jobba med. Så halva sittningen har ibland blivit just detta och en härlig högfrekvent skön energi eller känsla liksom. Så spännande med utvecklingen men snälla andevärlden kan ni bli ännu tydligare med mig HUR jag ska veta om ni är en morfar eller farfar etc (som jag kände att jag var bättre på förut)!? Några gånger har jag fått in namn också men det vill jag verkligen kunna. Jag som gillar regler behöver öva på att bara ha tillit och kommer det länkar som inte ger tydliga budskap så att sittaren verkligen förstår vem det är så ska jag släppa dem tidigare. Så har jag förstått att man också "tränar" andevärlden om hur man vill jobba ihop.


Kommer du att jobba med detta också?


Ja, det ska jag. Jag är både jurist och medium och jag kan inte längre leva med att låtsas bara vara halva jag. Det är en gåva att ha denna del av min hjärna aktiverad och jag ska använda den för att göra gott.


Kan man bli förföljd av onda andar?


Mina regler med andevärlden lyder som så att jag bara jobbar med nära och kära på andra sidan dvs de som har kärleksfulla budskap till den som har bokat en sittning med mig. Jag tar in kärlek och tror på en god gud (ja det gör jag) och har aldrig upplevt en knäpp ande, faktiskt någonsin. Det jag har upplevt är att för många år sedan, när jag inte visste hur man satte sina egna regler, så kunde jag uppleva om det nu var cellminnen eller var det var av andar på andra sidan i en herrgård. Jag gjorde som jag trodde att man skulle göra "hjälpa dem över till ljuset" och då försvann den där damen som bara var kärleksfull men som sagt, jag visste inte vem det var. Receptionen på hotellet kunder förresten sedan bekräfta att den där damen tydligen hade varit mycket flitig i just det rummet. Sedan jag började med min träning förra året så har jag inte haft någon sådan upplevelse. Jag väljer att bara ta in kärlek och fina budskap. Här har jag inga svar utan förstår att olika medium har olika uppfattningar och det gäller att jag själv känner in och lär mig vad som känns riktigt för mig. Jag är inte rädd längre, och det gör att jag kan utveckla mitt mediumskap. Skulle det nu vara på så vis att jag får en jobbig upplevelse med en ande så tar jag det i styrka och kärlek. Dessutom så är jag inte ensam i detta utan kan vända mig till många andra medium och övande medium för att söka svar.


På onsdag ska jag och min man fira hans födelsedag på Häringe slott och då får vi hoppas att sömnen inte blir störd!


Måste man ha kontakt med sin guide?


Inte alls. För att vara ett mentalt medium så behöver du träna kontakt med andevärlden och lära dig de olika sinnena, clairvoyance, clairsentient, clairaudience, clairknowing etc. För mig har det varit naturligt att fråga mitt eget högre jag och be mina guider om hjälp eftersom jag vägleder mig själv på så vis. Om jag är ledsen exempelvis så kan jag spela in mig själv när jag kanaliserar visdom och råd till mig själv och då blir jag lugn och bara "vet" vad jag behöver göra eller vem jag behöver träffa. När jag känner in att jag ska boka möte med någon annan för särskild vägledning så gör jag också det. Däremot är jag emot att folk blir mer eller mindre beroende av att gå till medium istället för att själva lära sig kontakten med sitt högre jag eller guider. Att utveckla en intuition och medialitet men att inte kunna få vägledning från sig själv blir liksom lite ihåligt menar jag. Som medium kommer jag inte att uppmuntra att man fortsätter att söka vägledning från ett medium flera gånger eftersom det kan leda till ett beroende och en bekräftelse från mediet att personen ifråga inte kan utveckla sin egen kanal till sitt högre jag eller guider. Då ska man nog kanske hellre gå en kurs om att utveckla sin kanal. Jag har en sådan workshop i Gävle den 3 september 2022 på den fantastiska yogastudion My Sangha Shala. :)


Kan jag träna mig att bli ett medium själv?


Ja det kan du. För mig var det dock viktigt att känna mig trygg och att jobba bort rädslan. Jag behövde också lära mig teknikerna om hur andevärlden förmedlar samt att jag behövde förstå hur jag satte mina egna regler och var lite stursk med andevärlden om hur jag vill jobba och vad som passar mig. Det är exempelvis inte ok för mig att en ande bara kontaktar mig om jag inte har en sittning eller så småningom grupp-seanser. Jag utbildar mig hela tiden inom detta och lär mig nya spännande saker varje gång. Vi är några som har en cirkel också varje onsdag där vi stöttar varandra. Nu ska jag börja en till cirkel på måndagar där det finns en handledare och är en betalcirkel (se medium Karin Winblad). Precis som att vara advokat innebär kontinuerlig vidareutbildning hela livet så känner jag att det är även inom detta område med medialitet. Här blir man inte ens full-lärd när man går över till andra sidan, för då fortsätter man väl där att öva sig på att ta kontakt med de levande på jorden!! :)


Ha en skön sommar och glöm inte bort er själva!
Comments


bottom of page