top of page

Hur når vi våra nära och kära på andra sidan?I helgen på mediumkursen (med Camilla Elfving) så tränade vi på att dels stå framför hela gruppen och ta in länkar från avlidna på andra sidan och dels på att ha sittningar med varandra. De flesta kände inte varandra sedan tidigare. Varje kurs är spännande eftersom det är nya kursdeltagare som är både nybörjare och avancerade.


Bekanta frågar mig hur de kan ta kontakt med sina anhöriga på andra sidan. Kan alla göra det? Vissa människor verkar ha lättare att känna in andevärlden än andra. Fast här vill jag dela med mig av min egen erfarenhet för att vi ska förstå att vi har ett eget val hur vi vill reglera den här sidan av oss. Jag var lite rädd i barndomen och ungdomen och liksom "stängde ner" för ande-kontakt. Jag hade visserligen ändå ett antal drömmar om kontakt samt någon dröm som varslade om att någon skulle gå över till andra sidan. Exempelvis två dagar innan min kära farbror gick bort så kom han till mig klädd i vitt och såg ut som om han var i 30-års åldern ungefär. Budskapet var bara ren kärlek och frid och detta förmedlade jag till hans nära och kära under begravningen. Då kändes det ändå okej att få budskap på det viset för att det var i en dröm. Detta var länge sedan bör det tilläggas. Det är just det att jag utöver detta verkligen inte alls kände någon ande-kontakt överhuvudtaget för att jag inte ville det.


Därför tror jag att om man vill ta kontakt med någon på andra sidan så behöver man nog först bestämma sig för att man verkligen vill ha kärleksfull kontakt. Sedan öppna sig för det och invänta känslor, bilder, tankar etc. Här kan det vara värt att gå någon kurs också och/eller läsa på lite om tekniker. När man som övande medium har en sittning med någon behöver det verkligen förklaras innan att det inte ofta är så att andarna studsar in och andedräkten fryser till is. Det är oftast inte heller så att jag kan säga, "jajemän nu har du din morfar här som heter [förnamn och efternamn] och han ser exakt ut så här samt så delar jag dessa kristallexakta minnen med dig med datum, år etc". Det kan naturligtvis hända att mycket exakta detaljer kommer upp men som ett övande medium så lär man sig tekniker och ett nytt språk och det tar lång tid. För varje sittning så kommer det upp nya lärdomar. I vissa fall kan man få svårt att få in bilder men då kanske hörseln utvecklas istället. Några gånger har jag hört antingen namn eller meddelanden i höger öra (ja märkligt va?).


Fast när jag sitter med någon eller om jag står framför en grupp så känner jag först om det är en man eller kvinna. Då behöver jag börja prata bara och beskriva hur det känns för att bilderna sedan ska komma. Energierna förändras och hjärtat börjar bulta snabbt samt att jag "går upp i varv" som en motor ungefär. Som övande medium vill jag kunna korta ner alla beskrivningar som jag rapar upp och istället gå direkt på kön, ålder, dödsorsak, personlighet, relation, minne och bevis. Detta berättade Camilla mycket om hur vi ska be om rätt information från början. Jag kände att jag svävade ut och levde mig in i alla bilder på hur denna ande-kontakt hade levt och egentligen höll på för länge. Som tur var så kunde någon i gruppen känna igen personen som en släkting (pugh!). Men precis så här är det, i alla fall för mig, att jag måste träna, träna tekniker för att bli mer tydlig och på pricken. När budskapet går igenom så är det också vanligt att börja gråta i början för energierna är väldigt höga och det liksom bultar i bröstet. Med tiden har vi fått lära oss ska detta reglera sig själv.


Varför vill man lära sig om ande-kontakt då? För mig finns inget bättre bevis på att vi lever vidare efter döden än detta. Alla kommer vi hit för att uträtta vissa saker tror jag och detta är en del av det jag ska göra helt enkelt. Mitt kall. Det är att arbeta med en form av ren kärlek, healing. Även att kunna hjälpa en annan människa med medial vägledning på olika vis är vackert och fint. Här har jag dock en stark tro att människor inte ska bli beroende av att gå till andra för att få medial vägledning eller ande-kontakt utan det är något som kan hjälpa till sporadiskt och någon gång för att få en rivstart ungefär. Om man ofta söker vägledning på detta vis så kan det vara en god idé att istället fundera om man behöver behöver annan hjälp som psykoterapi eller kurator tex. Medial vägledning eller ande-kontakt får inte bli en flykt från att ta tag i sina egna känslomässiga besvär. Vi är andliga varelser i en människokropp och den måste också tas om hand om.


Detta är också något som diskuterades under kursen. Läs mer om etiska riktlinjer på Mediumförbundet (mediumforbundet.se).


Comments


bottom of page